Lezingen en meer


Naast het begeleiden verzorg ik ook lezingen, trainingen, stiltedagen en  mindfulness workshops. 

Ik vind het belangrijk dat er op veel gebieden aandacht is voor rouw en verlies. Er is de afgelopen jaren veel ten goede veranderd op dit gebied, maar er kan en is nog zó veel meer.

Daarnaast is één op één-begeleiding niet altijd nodig en kan bijvoorbeeld een mindfulness workshop of een stiltedag ook iets toevoegen aan jouw rouw of verlies.

Lezingen

Lezingen kunnen bijvoorbeeld plaatsvinden tijdens ouderavonden op scholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven. Of bijvoorbeeld in kerken, bibliotheken, uitvaartcentra en bij verenigingen.

Trainingen

Trainingen aan organisaties die zich willen verdiepen in het thema verlies. Dat kunnen bijvoorbeeld scholen, ziekenhuizen, revalidatiecentra, zorginstellingen, instellingen voor gehandicaptenzorg etc. zijn.

Bij een training word je zelf uitgedaagd om actief deel te nemen.

Themadag in de klas

Voor een kind is rouw en verlies een ingrijpende verandering in zijn leven. Door het verlies te bespreken, leert het dat rouw en verlies bij het leven horen.

Door middel van een themadag in de klas maken we het thema bespreekbaar met behulp van werkvormen, mindfulness en muziek.

Stiltedag

Een stiltedag is voor iedereen die innerlijke rust zoekt en verbinding wil maken met het lichaam. Door meditatie, mindfulness, een wandeling, creativiteit en een vegetarische lunch kun je in de stilte tot rust komen en luisteren naar wat de stilte voor boodschap voor jou heeft. Je vindt het inschrijfformulier op de pagina 'stiltedag'.

 

Mindfulness

Mindfulness gaat over de kunst om aanwezig te zijn in het hier en nu. Door vaker je aandacht te sturen, leer je afstand te nemen van de ‘spinsels’ in je hoofd. Je kunt je beter concentreren, je ontspant gemakkelijker en de geest wordt rustiger.

Je leert bewust keuzes te maken in plaats van automatisch te reageren. Hierdoor herken je emoties en stress eerder en ga je anders om met patronen die niet behulpzaam zijn. Als je geïnteresseerd bent in de cursus, neem dan contact met mij op. De cursus bestaat uit 8 avonden en is om de week. (Van 19.30-21.30)

Kosten; 175,-

Start 9 september 2024

Start 10 maart 2025

Locatie; kerkje van Swichum

 

 

 

 

 

Rouwprotocol

Als je als school met rouw en verlies te maken krijgt moet er vaak veel geregeld worden. Het is fijn als er dan een ‘draaiboek’ ligt waar alles op een rijtje staat wat er geregeld moet en kan worden. 

Ik breng advies uit voor het schrijven van zo’n protocol, of schrijf het in overleg met de school/organisatie.

Daarin staan alle praktische zaken die in de eerste dagen niet vergeten mogen worden, maar ook wat er in de weken en maanden daarna nog belangrijk kan zijn.

Ook is het mogelijk om in het protocol ideeën en werkvormen op te nemen om rouw in de klas bespreekbaar te maken.